Članek
Predstavitev
Objavljeno Jun 01, 2017

Papirniški pihalni orkester Vevče velja za enega izmed najboljših amaterskih pihalnih orkestrov v Sloveniji. Dodatno težo mu daje tudi njegova dolgoletna tradicija, saj godbeniki skupaj muzicirajo že več kot 120 let.

V tem času so se udeležili številnih domačih in tujih tekmovanj, tuje dežele pa so obiskali na številnih gostovanjih. V zadnjih letih je orkester uspel uveljaviti tradicionalni božično-novoletni koncert v Cankarjevem domu v Ljubljani kot osrednji dogodek svojega vsakoletnega ustvarjanja. Skupaj z zanimivimi glasbenimi in igralskimi gosti poskušajo premikati meje klasične ‘godbeniške’ glasbe, a svojih korenin nikakor ne poskušajo zakriti. Orkester tako vsako leto nastopa še na okoli 35 različnih prireditvah v Ljubljani in Sloveniji – na promenadnih koncertnih, paradah, otvoritvah, budnicah in prireditvah, kot je ta. Orkester vodi dirigent Aljoša Deferri.

Smo ljubiteljski glasbeniki, ki uživamo v medsebojnem druženju in igranju atraktivne glasbe, s katero zadovoljujemo duhovne potrebe poslušalcev, željnih kakovostne glasbe.

Z osebno rastjo in rastjo kakovosti orkestra nadaljujemo tradicijo visokega ugleda orkestra in tradicijo poistovetenja z imenom Papirnice Vevče kot glavnim nosilcem našega delovanja.

S svojim kulturnim delom prispevamo k večji prepoznavnosti kraja Vevče širom Slovenije, mesta Ljubljane, v Evropi in svetu.

Dajemo zgled našim rodovom, kako z osebno zavzetostjo in pripradnostjo skupnim višjim ciljem lahko dosežemo več.