Članek
RitemDaBit
Objavljeno Apr 22, 2016

V septembru 2007 je pod okriljem Papirniškega pihalnega orkestra Vevče začela delovati tolkalska skupina RitemDaBit, ki jo sestavlja 10 tolkalk in 2 tolkalca. Pod vodstvom mentorja Josipa Mihelčiča so se prvič predstavili decembra 2006 na božično-novoletnem koncertu PPO Vevče v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Kasneje so se osredotočali predvsem na sestavljanje koreografij za samostojne paradne nastope ter sodelovanja z orkestrom. S slednjim so uspešno nastopili na cerkniškem in ljubljanskem pustnem karnevalu ter na letnem koncertu orkestra v Slovenski filharmoniji. Kot samostojna skupina so se RitemDaBit predstavili na številnih nastopih širom Slovenije - otvorili so ljubljansko vzpenjačo, nastopili v paradi na festivalu v Marezigah, malo drugače so se predstavili tudi v klubu Bachus, skupaj s tolkalsko skupino iz Laškega so nastopili na festivalu Pivo in cvetje, otvorili so finale Impro lige... Udeležili so se tudi seminarjev v Laškem in Novi Gorici, kjer so sodelovali s priznanimi mentorji na področju tolkalskih skupin in paradnih nastopov.

RitemDaBit nadaljujejo z vajami, vabijo pa tudi k vpisu novih članov. Predznanje ni potrebno, saj bodo člani skupine z veseljem pomagali tako začetnikom kot tistim, ki so se že preizkusili na tolkalih. Slike z nekaterih nastopov in seminarjev RitemDaBit si lahko ogladate v fotogaleriji.

 

RitemDaBit, tolkalska skupina PPO Vevče
Vevška cesta 52
1260 Ljubljana - Polje
ppo-vevče@siol.net

Kontaktni osebi: 
Erna Kerman, RitemDaBit    031/603-321
Ivan Marinko, predsednik PPO Vevče   041/697-812

#kultura #Zabava #zsg #zvezaslovenskihgodb #ljubljana